Terug naar overzicht

Bisschopsweg 130, Amersfoort

Bisschopsweg 130, Amersfoort

Op loopafstand van het stadscentrum van Amersfoort, karakteristieke hoekwoning uit eind 19e eeuw met een diepe achtertuin. De woning is geheel voorzien van dubbel glas en aan de achterzijde uitgebouwd middels een stijlvolle serre. Hierdoor ontstaat er een comfortabele lichte en ruime leefruimte. Het huis bevind zich op loopafstand van winkels, de historische binnenstad en stadspark Randenbroek. Gezelligheid en reuring liggen om de hoek, maar toch ligt deze fantastische woning in een rustige wijk. Het bijzondere aan dit huis is dat het in stijl is gerenoveerd waarbij oude details zijn behouden of opnieuw aangebracht.

Indeling:
Entree, sfeervolle hal met fraaie tegelvloer, meterkast, toilet, kelderkast en middels openslaande deuren toegang tot de keuken en woonkamer. De landelijke keuken met granieten blad in hoekopstelling is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een gasfornuis met oven, vaatwasser en koelkast. Aansluitend is een heerlijke serre met openslaande deuren gerealiseerd, die een mooi uitzicht en toegang geeft op de royale en omsloten tuin. De serre is van de woonkamer af te scheiden met schuifdeuren. De keuken, woonkamer en serre zijn voorzien van een doorgelegde laminaatvloer.

Eerste verdieping:
Middels een vaste houten trap met gedraaide spijlen komt u op de overloop. Daar zijn aan de achterkant twee nette slaapkamers en aan de voorkant de badkamer. De slaapkamers zijn vergroot door de onderhoudsarme klassiek ogende dakkapel en ook daar ligt een doorgelegde laminaatvloer. De badkamer is voorzien van een inloop douche, ligbad, dubbele wastafels en ruimte voor een wasmachine en droger. In de badkamer zijn dezelfde tegelmotieven gebruikt als beneden in de hal.

Tweede verdieping:
Middels een vaste trap bereikt u de tweede verdieping. Hier bevindt zich een ruime slaapkamer welke ook weer is voorzien van een fraaie dakkapel aan de achterzijde, aan de voorzijde Velux dakramen een doorgelegde laminaatvloer en veel opbergruimte. Vanuit deze slaapkamer heeft u een prachtig uitzicht op de Onze Lieve Vrouwe toren.

Tuin:
De diepe praktisch aangelegde en zonnige achtertuin is voorzien van een terras, gazon, borders en een houten tuinhuis. Ook vanuit het terras in de achtertuin is zicht op de Onze Lieve Vrouwe toren.

Bijzonderheden:
– Heerlijk karakteristiek hoekhuis op fantastische locatie nabij centrum van Amersfoort;
– Goed onderhouden en geïsoleerd, de huidige eigenaren hebben veel tijd en energie geïnvesteerd om oude details te behouden of opnieuw aan te brengen, passend bij de bouwstijl uit eind 19e eeuw. Daarmee is het een bijzonder mooi maar zeker ook comfortabel gezinshuis geworden;
– De woning is aan de achterzijde uitgebouwd middels een serre;
– Lichte woonkamer met afsluitbare serre;
– Keuken voorzien van diverse inbouwapparatuur;
– Complete badkamer;
– Praktisch aangelegde diepe en zonnige tuin met gazon, borders en terras.