Tips voor het kiezen van de juiste gietvloer

Het wordt steeds populairder. De gietvloer. Deze vloer was al niet weg te denken uit grote fabriekshallen, garages en showrooms. Hij maakt nu ook een opmars in particuliere woningen. Welke gietvloer past het beste in uw woning?

Gietvloer voor particulieren
Een gietvloer is een vloer die met de hand over de ondervloer wordt gegoten. Omdat hij gegoten wordt, krijgt u een geheel zonder naden en randen. Door het mengen van verschillende kleuren, kunt u de vloer ook nog voorzien van bepaalde effecten. Met een gietvloer kunt u alle kanten op. Er bestaat een aantal soorten gietvloeren, maar er zijn twee varianten bij uitstek geschikt voor in een particuliere woning.

Polyurethaan gietvloer
De polyurethaan (PU) gietvloer is een gietvloer gemaakt van kunststof, wat de vloer elastisch maakt. Hierdoor worden scheuren in de vloer voorkomen, ook wanneer u de vloerverwarming aanzet. Deze vloer wordt aangebracht over de bestaande vloer heen en is – net als alle andere gietvloeren – zeer makkelijk in onderhoud.

Kleurenpallet van een PU-vloer
De PU-gietvloer is geluidsdempend dus (onder)buren zullen minder last hebben van stoelen die over de vloer schrapen of de hakken van uw schoenen. Deze vloer heeft daarnaast een warme uitstraling voor een huiselijke sfeer. Een PU-gietvloer is in veel verschillende kleuren te krijgen, van opvallend mintgroen tot rustig grijs en van knallend rood tot sfeervol bruin. Het nadeel van deze vloer is de krasgevoeligheid van bijvoorbeeld zand of huisdieren met scherpe nagels, zoals katten.

Cementgebonden gietvloer
De cementgebonden gietvloer is ideaal als u wel op zoek bent naar een betonlookvloer, maar niet beschikt over voldoende opbouwmogelijkheden voor een echte betonvloer. De cementgebonden vloer bestaat uit twee of meer lagen met als natuurlijke hoofdbestanddelen cement, toeslagstoffen en bindmiddel. Deze vloer geeft een industriële en koele uitstraling aan uw huis.

Gevoelig voor vocht
Net als de PU-gietvloer, wordt ook deze over de bestaande (tegel)vloer aangebracht in een naadloze structuur. De verkrijgbare kleuren zijn echter minder uiteenlopend. Deze varieert van een aantal grijstinten tot een aantal zandkleuren. Daarnaast is een nadeel van een cementgebonden gietvloer dat deze niet bestand is tegen vocht en daardoor minder geschikt voor in de badkamer.

Legtijd gietvloeren
Voor beide vloeren geldt zeker 4 tot 5 dagen legtijd, waarbij dit kan oplopen tot een week bij de cementgebonden vloer. Houd er daarnaast ook rekening mee dat beide varianten vuil aantrekken. Door de strakke en vaak gladde oppervlakten wordt ieder stofje, vuiltje en andere oneffenheid direct gezien. Het voordeel is dan wel dat u deze eenvoudig met een swiffer of stofzuiger verwijdert.
Welke vloer u ook kiest, laat u altijd goed voorlichten en vertrouw het leggen ervan toe aan iemand die weet wat hij doet. U moet er immers nog jaren mee vooruit.

Bron
Villa Madelief

Contact

Een afspraak maken of gewoon eens vrijblijvend op de koffie komen? We horen het graag.

logo scheffer
Achterbergsestraatweg 1
3911 CR Rhenen

T: 0317 – 61 51 11
info@janscheffer.nl

Openingstijden:
ma t/m vr: 09.00 tot 17.30 uur
zaterdag: In overleg