Maak uw tuin klaar voor de lente!

Maak uw tuin klaar voor de lente!
Maart is dé maand om de tuin weer in te gaan. De zon schijnt steeds langer en de eerste bomen en planten gaan weer bloeien. Kortom, tijd om de tuin weer klaar te maken voor een nieuw buitenseizoen. Lees deze 5 tips voor tuinonderhoud in maart!

Tip 1 Het gazon
Met een speciale verticuteerhark kun je mos, afgestorven gras en maairesten uit het gras harken. Hierdoor kan het gras weer ademen en ontstaat er ruimte om weer verder te groeien. Bestrooi het gazon met mest om de groei te bevorderen.

Tip 2 Snoeien
Het is nu ook de tijd om dorre delen van de vaste beplanting af te knippen. Als je de afgeknipte delen klein knipt kun je ze gewoon laten liggen. Dit verteert vanzelf.

Tip 3 De Vijver
Controleer de waterpomp en de filters. Ook kun je nu resten van waterplanten verwijderen en vuil van de bodem weghalen. Zodra het water een temperatuur van 10°C bereikt, mag je de vissen weer gaan voeren.

Tip 4 De beplanting
Het verzorgen van de beplanting is natuurlijk ook een belangrijk onderdeel van tuinonderhoud in maart. Ben je van plan om een heg te verplaatsen? Of wil je een boom op een andere plek in de tuin zetten? Maart is de maand om dit te doen.

Tip 5 Het terras
Veeg de straat en spuit hem eventueel schoon. Staat het terrasmeubilair binnen? Dan is het tijd om deze vast neer te zetten op het terras. Als het meubilair weer staat kun je op een mooie voorjaarsdag direct buiten gaan genieten!

Contact

Een afspraak maken of gewoon eens vrijblijvend op de koffie komen? We horen het graag.

logo scheffer
Achterbergsestraatweg 1
3911 CR Rhenen

T: 0317 – 61 51 11
info@janscheffer.nl

Openingstijden:
ma t/m vr: 09.00 tot 17.30 uur
zaterdag: In overleg