HOE KOOP IK EEN HUIS

HOE KOOP IK EEN HUIS

Een paar jaar geleden had je het als huizenkoper voor het uitkiezen. Die tijden zijn veranderd. Er zijn verhalen genoeg over huizen die worden verkocht boven de vraagprijs. Hoe kom je in zo’n markt aan jouw droomhuis?

Weet wat je kunt en wilt bieden
Het komt vaker voor dan je denkt; een koop die niet doorgaat omdat de koper de financiering niet rond krijgt. Om te voorkomen dat het jou overkomt, kun je het best eerst met een hypotheekadviseur praten. Dan weet je wat je maximaal kunt bieden en hoeveel eigen geld je moet meebrengen.

Wees zo kritisch mogelijk
Ook al vind je de woning nog zo leuk het loont om extra kritisch te zijn. Hoe is de staat van onderhoud, moet er verbouwd worden; is de woning voldoende geïsoleerd? Kun je de woning makkelijk kwijt als de huizenmarkt weer instort? Je wilt natuurlijk niet met een restschuld blijven zitten als je de woning weer verkoopt.

Aankoopmakelaar
Het loont om een aankoopmakelaar in te schakelen die de zorg bij de aankoop van een nieuwe woning wegneemt. De aankoopmakelaar houdt bij welke woningen er vrijkomen en voert de onderhandelingen. Een ander voordeel is dat de makelaar goed naar de koopovereenkomst kijkt en ondersteunt bij zaken aangaande notarissen. Jan Scheffer Vastgoed is u hierbij graag van dienst. Informeer naar de mogelijkheden.

3. Eerste gesprek: kennismaking
In een eerste kennismakingsgesprek maakt de hypotheekadviseur een berekening aan de hand van uw inkomensgegevens en een schets van uw persoonlijke situatie. Ook krijgt u in dit gesprek informatie over de inhoud van zijn dienstverlening, de kosten en de wijze waarop deze worden gefinancierd. Er wordt u gevraagd of u bepaalde zaken toe wilt sturen zoals: loonstroken, koopakte en een eventueel spaaroverzicht. Op basis van deze gegevens wordt een hypotheekofferte opgesteld.
4. Tweede gesprek: beeldvorming
In dit gesprek wordt de hypotheekofferte besproken en komen alle relevante gegevens, kenmerken, wensen en behoeften die nodig zijn om u een passend hypotheekadvies te kunnen geven aan bod. Ook krijgt u in dit gesprek advies over de voor u relevante hypotheekconstructies.

5. Derde gesprek: advies
In het laatste gesprek geeft de hypotheekadviseur op basis van alle verzamelde informatie aan, welke hypotheek goed aansluit op de uitkomsten van de analyses en past bij uw persoonlijke situatie en wensen. Een goede hypotheekadviseur geeft u het uitgebreide advies mee op papier, zodat u dit goed op u in kunt laten werken.

6. Hypotheek afsluiten
Als alles duidelijk voor u is dan is het tijd om de offerte te tekenen en de financiering af te ronden. Met het tekenen van de hypotheekofferte geeft u uw adviseur opdracht om de hypotheek voor u af te sluiten. Het kan 8 tot 12 weken duren voordat dit traject rond is.

7. Naar de notaris
Dan is het nu tijd voor de laatste en ook de meest spannende stap! Nu krijgt u van uw adviseur te horen of de financiering rond is! Is dit het geval? Dan maakt de notaris het geld over aan de verkopende partij en de belastingdienst. Als alles goed gaat tekent u snel daarna bij de notaris de transport- en hypotheekakte. Hierna zouden we nog een laatste stap kunnen maken met: CHAMPAGNE!
Wilt u uw eerste hypotheek afsluiten? De onafhankelijke adviseurs van Jan Scheffer Vastgoed B.V. staan graag voor je klaar!

Contact

Een afspraak maken of gewoon eens vrijblijvend op de koffie komen? We horen het graag.

logo scheffer
Achterbergsestraatweg 1
3911 CR Rhenen

T: 0317 – 61 51 11
info@janscheffer.nl

Openingstijden:
ma t/m vr: 09.00 tot 17.30 uur
zaterdag: In overleg